Honderden mensen verzamelen zich bij politiebureau Assen waar boeren worden vastgehouden

Bij het politiebureau in Assen hebben honderden mensen zich verzameld om de aangehouden boeren te steunen. In Assen worden ongeveer 57 boeren vastgehouden na een blokkade bij afvalverwerker Attero in Wijster.

De weg voor het politiebureau is met een groot lint volledig afgezet. De afzetting is zojuist door de politie uitgebreid om meer ruimte te maken voor de blijvende toestroom van mensen. De politie is in groten getale aanwezig om de massa in de gaten te houden.

Na de arrestatie van de boeren riepen meerdere partijen, waaronder het bestuur van Farmers Defence Force, op om te verzamelen bij het politiebureau in Assen. Ongeveer vijftien boeren die per tractor op weg waren naar het politiebureau zijn aan de Europaweg in Assen staande gehouden. Zij hebben een boete kregen.

19 november voor de rechter

De aangehouden boeren komen mondjesmaat uit het politiebureau, waar ze onder luid gejuich van de menigte worden ontvangen. Op het politiebureau werden de boeren individueel verhoord en moesten ze een verklaring afgeven. De aangehouden boeren krijgen een boete van 390 euro, omdat ze protesteerden met een landbouwvoertuig, terwijl dat is verboden. Diegenen die niet akkoord gaan met de boete moeten op op 19 november voor de rechter komen.

Confrontatie

De politie verrichte woensdagochtend 57 aanhoudingen na een blokkade bij afvalverwerker Attero in Wijster. De blokkade begon woensdag in alle vroegte. Onder de dreiging van een confrontatie met de mobiele eenheid van de politie werd de blokkade rond acht uur opgeheven. De boeren verschansten zich daarna in een boerderij.