Assenaar (59) opnieuw veroordeeld voor seksueel misbruik minderjarige jongen

Een Assenaar (59) is voor seksueel misbruik van een minderjarige jongen die bij hem logeerde, veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur een half jaar voorwaardelijke celstraf. De verdachte ontkende de ontucht, maar de rechtbank acht het wel bewezen. De man is eerder veroordeeld voor het plegen van langdurige ontucht bij twee broertjes.

Het slachtoffer in deze zaak was net 16 jaar toen het gebeurde. In oktober 2015 ging hij een paar keer met de verdachte mee op pad in zijn vrachtwagen. De Assenaar was destijds een collega van de vader de jongen. Met toestemming van de ouders bleef hij enkele keren bij de man logeren. De laatste keer heeft de verdachte zich aan de jongen vergrepen.

Grote psychische gevolgen

Pas twee jaar later kwam het slachtoffer met zijn verhaal naar buiten. Dat gebeurde toen hij hoorde over de andere misbruikslachtoffers. Volgens de rechtbank heeft de man misbruik gemaakt van de kwetsbare positie van de jongen en het vertrouwen dat hij in hem had. ,,Misbruik kan grote psychische gevolgen hebben en dat blijkt in dit geval ook uit de slachtofferverklaring van de jongen.”

De man is verplicht om zich te laten behandelen. Ook moet hij het slachtoffer ruim 1800 euro schadevergoeding betalen.