Humanitas Assen gaat in de vakantie wekelijks met kinderen op stap

Niet alle kinderen gaan op vakantie, ook al zouden ze dat misschien wel graag willen. Humanitas Assen organiseerde juist voor hen altijd een vakantiekamp, maar dat zit er dit jaar niet in. In plaats daarvan verzorgt Humanitas elke week een leuke activiteit, waarbij de coronarichtlijnen in acht worden genomen en iedereen toch veel plezier kan hebben.

Een groep kinderen tussen de 7 en 12 jaar, die vanwege medische, financiële of sociale redenen zelf niet op vakantie kunnen, gaan onder begeleiding van getrainde vrijwilligers elke week een dag op stap. De ene week wordt er samen gezwommen of gaan ze naar de film met pannenkoeken toe, een andere keer wordt er gemidgetgolft. Maar ook stoere outdoor-activiteiten staan op het programma.

Zo mogelijk gaan de kinderen samen met de leiding op de fiets naar de locatie waar de activiteit plaats vindt.

Dit levert volgens Humanitas unieke ervaringen op voor kinderen, die straks, als ze na de vakantie weer op school komen, mee kunnen vertellen met de kinderen die wel met hun ouders op vakantie zijn geweest.

Informatie kunnen mensen vinden/krijgen via de website: http://www.humanitas-assen.nl, Voor opgave of vragen: kindervakantie@humanitas-assen.nl of per telefoon: 06 18815923.