Gemeente Assen gaat in gesprek met jongerenbeweging New Wave

De gemeente Assen gaat toch in gesprek met jongerenbeweging New Wave. Dat blijkt uit antwoorden die het college van B en W geeft op vragen van de PvdA-fractie.

Stichting New Wave is eerder dit jaar opgericht door jongeren die het uitgaansleven in de Asser binnenstad nieuw leven willen inblazen. Op dit moment is er voor de jeugd geen enkele uitgaansmogelijkheid of plek om samen te komen. Eerdere voorstellen van de stichting om het uitgaansleven in Assen aan te pakken, konden op geen medewerking van de gemeente rekenen. In de afgelopen periode stelden meerdere fracties in de gemeenteraad vragen over de houding van B en W tegenover de jongereninitiatieven.

Vast aanspreekpunt en brainstormsessie

Nu lijkt de gemeente toch met de jongeren van New wave in gesprek te willen gaan en zijn er meerdere afspraken gemaakt. De eerste is dat New Wave een vast aanspreekpunt binnen de gemeente krijgt. Het idee hierachter is dat deze persoon de jongeren bij New Wave kan begeleiden en zo nodig verder kan verwijzen naar de juiste persoon of organisatie.

Ook wil de gemeente op korte termijn luisteren naar de plannen die New Wave heeft voor de jongeren in Assen. ‘De eerste stap hierin is een gezamenlijke brainstormsessie. Daarbij maken we de verbinding met organisaties zoals Vaart Welzijn, Vaart in Assen en culturele organisaties zoals ICO.’

New Wave wordt tevens betrokken bij verschillende projecten die de gemeente Assen aan het uitrollen is, waaronder het uitvoeringsprogramma voor cultuur, het sportakkoord en een zomerprogramma.