Hoe ziet Hooghalen er in 2035 uit? Daar moet een nieuwe dorpsvisie inzicht in geven

Wat willen de inwoners van Hooghalen en hoe ziet hun dorp er over 15 jaar uit? Dat zijn de belangrijkste vragen die aan de orde komen bij het opstellen van een nieuwe dorpsvisie.

Nu het startsein is gegeven ligt de bal bij de inwoners, ondernemers en verenigingen in Hooghalen, Laaghalen en Laaghalerveen.

Reinhard Mulder van Vereniging voor Dorpsbelangen Hooghalen, Laaghalen en Laaghalerveen, Paul Vlootman van Welzijnswerk Midden-Drenthe en door wethouder Dennis Bouwman van de gemeente Midden-Drenthe hebben inmiddels hun handtekening onder de plannen gezet.

Enquête

Thema’s die aan de orde komen, zijn wonen, ondernemen, voorzieningen, mobiliteit, duurzaamheid, gezondheid en welzijn, recreatie en toerisme, buitengebied en landschap. Een enquête via www.hooghalen.nu verzamelt de ideeën van inwoners en andere betrokkenen.

‘Aantrekkelijk dorp blijven’

,,Deze dorpsvisie moet er voor zorgen dat Hooghalen ook voor de toekomst een aantrekkelijk dorp blijft om op te groeien, te wonen en te werken”, aldus Reinhard Mulder van Vereniging voor Dorpsbelangen Hooghalen, Laaghalen en Laaghalerveen.