​Mysterieuze belevingstocht door de natuur bij Buitencentrum Boomkroonpad

Drouwen - Op zaterdag 4 juli is het volle maan. Volle maan is een bijzonder natuurverschijnsel én Staatsbosbeheer maakt die beleef baar voor jou. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwem een bijzondere wandeling maken.

Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer maak je een spannende tocht door de bossen en over de heide van het Drouwenerveld. Je loopt door verschillende soorten bos en wordt af en toe via smalle paadjes dwars door het bos geleid.

Verder loop je langs grafheuvels, oude keienwegen en over de stille heide. Eerst nog in de schemer, maar langzaam wordt het steeds donkerder in het bos, nog iets verlicht door de volle maneschijn. Onderweg zijn er verschillende rustmomenten waarbij ruimte is voor beleving en natuurlijk het bekijken van de eclips.

Misschien hoor en zie je wel uilen, vleermuizen of andere nachtdieren, die na het ondergaan van de zon actief worden en hun voedsel zoeken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

Informatie

De vollemaanwandeling vindt plaats op zaterdag 4 juli, start om 20.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten zijn 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen 6 t/m 12 jaar.

Vooraf aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/vollemaanwandelingen

Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, Drouwen. Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad