Toch nog beetje TT-sfeer door stuntende Martijn Brink

Assen - Normaal gesproken had Martijn Brink afgelopen week tijdens de TT Festival voor de achtste keer zijn motorstunts vertoond op de Weiersstraat in Assen. Maar ja, door het coronavirus blijft het dit jaar stil in de stad. Geen festiviteiten.

Toch kruipt het bloed bij sommigen waar het niet gaan kan. Hier en daar was er een ‘plukje TT’ waar te nemen in de stad. Zoals de alternatieve Night Ride vrijdagavond in het centrum. En bij Brink Autoreparatie waren zaterdagavond alsnog een paar stunts te bewonderen van Martijn.

Lachend: ‘Om een beetje in de TT-sfeer te blijven, houden we vanavond een barbecue met live-muziek. Dat mag eigenlijk pas vanaf 1 juli, maar ja, het is nú TT Week, hé?

De straat voor het bedrijf was deels afgezet met linten, want Martijn stapte op zijn motor om te laten zien wat je allemaal op zo’n machine kunt doen. Dat trok ook de aandacht van enkele boa’s van Team Handhaving, die even kwamen kijken of alles ordentelijk en volgens de 1,5 meter afstand-regels verliep. Maar na een praatje met Martijn gingen de handhavers gerustgesteld weer weg.

En daar ging Martijn, capriolen uithalend op zijn motor. Het bracht de handen van de toeschouwers meerdere keren op elkaar en zij werden op het eind getrakteerd op een heuse ‘burn-out’.

Martijn: ‘Dit was leuk zo, toch nog een klein beetje TT. Hopen maar dat we volgend jaar weer een groot feest kunnen vieren in Assen.’

Tekst: Robbert Willemsen