E-bikes volop in voorraad bij Anjo Jager Fietsen in Assen

Aangeboden door: Anjo Jager Fietsen

De elektrische fiets is onverminderd populair. Door de corona blijft een groot deel van Nederland deze zomer thuis en is de behoefte aan een goede fiets buitengewoon groot. En dat merken ze ook bij Anjo Jager Fietsen uit Assen.

“Het is zo vlak voor de zomervakantie sowieso de drukste periode van het jaar”, zo zegt bedrijfsleider Remon Jager. “Maar er is momenteel echt een run op e-bikes. Men wil lekker fietsen in eigen land. Dus ja dat betekent extra drukte in de fietsenwinkels”.

Groot ingeslagen

De e-bike branche heeft momenteel te maken met flink lange levertijden. De fabrieken in Nederland hebben een aantal weken stil gelegen door de corona-uitbraak. De levering van de e-bikes is hiermee onder druk komen te staan. “Gelukkig hebben wij groot ingeslagen omdat we deze problemen zagen aankomen. Hierdoor hebben we veel van onze modellen op voorraad of kunnen we ze binnen vijf weken afleveren.”

De beide vestigingen van Anjo Jager Fietsen zijn volledig volgens alle maatregelen ingericht. De afstand kan gewaarborgd worden en er is desinfectie aanwezig. Men kan dus gewoon langskomen in de winkel wanneer het hen past. “We gaan dan rustig even met elkaar zitten en bespreken onder het genot van een kop koffie alle wensen en eisen van de klant. Aan de hand van deze inventarisatie maken wij een kleine selectie van modellen die daaraan voldoen.”

De klant kan de fietsen van kwaliteitsmerken zoals Gazelle, Sparta, Cortina, Koga, Trek, Cannondale en Batavus, vervolgens proberen en bij diverse modellen is het mogelijk om de demo’s even te lenen voor een middagje of zelfs een weekend. Ook voor echtparen die een set aan willen schaffen is dit een bijzonder aantrekkelijke service. “We adviseren dan ook vaak twee verschillende modellen te testen, zodat je halverwege kunt ruilen van fiets en hierdoor een goede vergelijking kunt maken.”

Bang om fout te kiezen

De ervaring leert dat de klant het soms eng vindt een dergelijk bedrag aan een fiets te spenderen. “Men is bang een foute keuze te maken en door demomodellen uit te lenen, neem je die angst eigenlijk weg”, aldus Remon. 

En kunnen mensen niet op locatie langskomen, dan biedt Anjo Jager Fietsen de mogelijkheid om bij de mensen thuis te komen. Van tevoren worden de wensen telefonisch doorgesproken. Hier rolt vervolgens een kleine selectie fietsen uit die de medewerkers vervolgens meenemen naar de klant. De klant kan dan de fietsen testen om uiteindelijk tot een weloverwogen keuze te kunnen komen.”

Anjo Jager Fietsen is gevestigd aan de Zendmastweg 1 en de Brunelstraat 3, beide in Assen.