Expositie ‘Jasper Iwema en de TT van Assen’ bij Fietsen en Koffie

Assen - Geen TT, geen festival dit jaar in Assen. Voor het eerst in 75 jaar. Maar, dachten ze bij Fietsen en Koffie aan de Groningerstraat in Assen, dan zetten we toch een stukje lokale TT-geschiedenis in onze zaak?

Aldus geschiedde. Oud-medewerker van Fietsen en Koffie, de coureur Jasper Iwema, werd benaderd voor een tentoonstelling en Iwema stelde graag zijn spullen als racepakken, helmen, foto’s en archiefbeelden beschikbaar.

Topstuk van de expositie is een originele Grand Prix Aprilla wegracemotor uit 2010. Daarmee vierde de racer uit Hooghalen zijn grootste successen, met onder meer een achtste plek in de Moto3-klasse tijdens de GP van Tsjechië en een zesde kwalificatietijd tijdens de Dutch Grand Prix in Assen. Hij sloot dat seizoen af met een keurige zestiende plaats in het eindklassement.

Tegenwoordig maakt Iwema deel uit van het mondiale ijsspeedwaycircus, maar ook die competitie is stilgelegd vanwege het coronavirus.

Afgelopen zaterdag werd de tentoonstelling ‘Jasper Iwema en de TT van Assen’ bij Koffie en Fietsen officieel geopend. De expositie is nog de hele week te bewonderen tijdens openingsuren.