Banketbakkerij Gosselaar uit Assen maakt het beste banketbakkersijs van Drenthe

​Leerdam - Banketbakkerij Gosselaar uit Assen is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste Drentse ijsmaker. Dat gebeurde in Leerdam tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring van het Patisserie College - het Gilde van de Betere Banketbakkers - in samenwerking met Beko van de provincie Drenthe.

Het Patisserie College riep alle leden op hun vers gedraaide hazelnoot roomijs en frambozen sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’ (binnen het Patisserie College). In totaal streden twintig banketbakkers om de felbegeerde titel. Gosselaar ging uiteindelijk andermaal aan de haal met de eerste prijs in Drenthe, met een mooie acht als rapportcijfers.

Trots

Marthijn Gosselaar, eigenaar van de gelijknamige banketbakkerij, is uiteraard trots: ‘We bereiden al jaren degelijks vers ijs. Elke dag draaien wij vers ijs met de beste grondstoffen. Hierin doen wij geen concessies. Het is daarom leuk dat dit dus ook écht wordt geproefd. Eigenlijk vind ik het een geweldige teamprestatie!’

Vers fruit

De jury sprak zich lovend uit over de gehele kwaliteit van de wedstrijd. ‘Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit gebruikt wordt. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar Gosselaar is de terechte winnaar van Drenthe. ‘Het room- en sorbetijs van Gosselaar is van topkwaliteit. Bij het hazelnootijs proef je écht de hazelnoot en bij de frambozensorbet heerlijke verse frambozen. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten. We hebben echt zelden zulk goed ijs geproefd.’