Dirick Jan van Strien nieuwe hoofdcoach LEO

Loon - Dirick Jan van Strien is de nieuwe hoofdtrainer van LEO uit Loon. Van Stien volgt bij de zondag derdeklasser Heiko van den Berg op.

Dirick Jan van Strien had eerder de eerste elftallen van Velocitas, vv Bedum en GSAVV Forward onder zijn hoede. In het seizoen 2013/2014 behaalde hij met de laatste club het kampioenschap in de derde klasse.

China

Vervolgens verliet hij Nederland om eerst vier jaar actief te zijn in China. Daar was Van Strien Hoofd Opleiding/Hoofdcoach van de jeugd van de internationale school YK PAO en verantwoordelijk voor vijf coaches en meer dan 300 voetballende kinderen.

Daarna nam Van Strien een sabbatical. Hij reisde een jaar lang om zichzelf verder te ontwikkelen, ook door veel te lezen over sport en voetbal, maar Van Strien volgde bijvoorbeeld tevens een cursus Spaans.

FC Groningen

Nu de oefenmeester terug is op Nederlandse bodem, heeft hij het vizier weer volledig gericht op voetbal. Zo is hij gestart als assistent-trainer FC Groningen, waar hij O14 onder handen neemt. En daarnaast gaat Van Strien dus aan de slag als hoofdcoach bij LEO, waar hij tevens Hoofd Jeugdopleiding is geworden.