Run op skeelers en skates: introductielessen in Assen bij De Scheuvelloper

Assen - Schaatsvereniging De Scheuvelloper uit Assen biedt vanaf dinsdag 16 juni vier weken lang gratis skeelerlessen aan.

Uit verkoopcijfers blijkt dat de afgelopen weken in Nederland ruim honderdduizend skeelers of skates zijn verkocht. Veel mensen zien in de stevige schoenen met wieltjes een goed alternatief voor de sportschool of andere sportactiviteiten die door de coronamaatregel niet door kunnen gaan.

Bij De Scheuvelloper beoefent men het skeeleren in de zomer om in conditie te blijven en zich voor te bereiden op het winterseizoen. Om de techniek te verbeteren wordt wekelijks getraind op de Skeelerbaan van het sportpark de Hoogspanning in Kloosterveen. Ook in groepsverband kan er - met inachtneming van  de corona-richtlijnen - prima geskeelerd worden

Iedereen die belangstelling heeft het skeeleren of skaten goed of beter onder de knie te krijgen is nu welkom. Ervaren trainers begeleiden de lessen en hopen daarmee de vaardigheden van de deelnemers te verbeteren en zodoende het plezier in de sport te vergroten.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij eigen skeelers en bescherming meebrengen. De lessen beginnen om 19.00 uur. Opgave vooraf en informatie: info@scheuvelloper.nl  Aanmelden bij aanvang van de les is ook mogelijk.