Hele reeks nieuwe spelers voor zaalvoetballers van LTC

Assen – Het zaalvoetbalteam van LTC, dat uitkomst in de eerste divisie, heeft er de afgelopen dagen een heel rijtje nieuwelingen bijgekregen.

LTC Futsal mocht vorige week Jimmy Anakotta en Arnold Slagter (beiden afkomstig van vv Hoogezand) al verwelkomen,  maandag kwamen daar Wesley van der Wal, Chaveiro Saptenno en Jair Tomasoa bij. Het trio komt over van Leekster Eagles.

Geen onbekende

De 25-jarige Wesley van der Wal is voor LTC geen onbekende, in het verleden verdedigde hij al eens de groen-witte kleuren van LTC.  Chaverio Saptenno kampte het afgelopen seizoen bij Leek veelvuldig met blessures. Een domper, want na een paar jaar Schattenberg wilde de aanvaller bij Leekster Eagles op landelijk niveau ontdekken waar zijn plafond lag. Bij LTC krijgt hij nu een nieuwe kans.

De in Marum geboren Jair Tomasoa is de derde aanwinst voor de selectie van Marco Brader. Tomasoa heeft al een rijk voetbalverleden. Nadat hij in de jeugd op het veld bij BV Veendam speelde, maakte Tomasoa op 14-jarige leeftijd al de overstap naar de zaal. Leekster Eagles werd zijn eerste club en daar werd hij al snel opgemerkt door de KNVB. Tomasoa speelde in verschillende jeugdteams met als absolute hoogtepunt het Nederlands kampioenschap onder 19 met regio Noord.

In de zaal speelde Tomasoa ook nog een periode voor Futsal Heerenveen, maar toen deze club failliet ging keerde hij na een korte pauze terug bij Leekster Eagles.

Einde aan ‘Faraouni-tijdperk’

Naast de komst van het vijftal nieuwelingen komt er bij LTC een einde aan het ‘Faraouni-tijdperk’. De smaakmakers Mo en Samad gaan samen met goalgetter Jan Hooiveld voetballen bij het ambitieuze PKC. Toufik Faraouni blijft wel in Assen, maar verruilt de houten vloer voor de kunstgrasmat van ACV.

Van de huidige selectie hebben Daan Budding, Robert Hamming, Dolf Nanlohy, Avin Rashid Hussain, Xander Eisses, Raphael Tuankotta (mits het herstel van zijn scheenbeenblessure goed verloopt) aangegeven door te gaan. Marc Heerings is nog een twijfelgeval, aangezien die zich ook wil focussen op het veldvoetbal bij LTC.

De selectie van LTC Futsal voor 2020/2021 tot nu toe:

Daan Budding (K)
Avin Rashid Hussain
Dolf Nanlohy
Raphael Tuankotta
Robert Hamming
Xander Eisses
Jimmy Anakotta (vv Hoogezand)
Arnold Slagter (vv Hoogezand)
Wesley van der Wal (Leekster Eagles 2)
Jair Tomasoa (Leekster Eagles 2)
Chaveiro Saptenno (Leekster Eagles 2)

Durf jij de uitdaging aan?

Spelers die nog interesse hebben om te zaalvoetballen en willen kijken of ze - wellicht met een tussenstap via LTC 2 in de hoofdklasse - kunnen aanhaken aan het eerste divisieniveau, kunnen contact opnemen met Marco Brader (06-28658803). Voor spelers die niet eerder uitkwamen in de zaal geldt geen overschrijvingstermijn. Ook A-junioren kunnen zich hiervoor aanmelden.