Appartementen in voormalige Asser bakkerij

De voormalige bakkerij op de hoek van de Vaart Zuidzijde en de Gymnasiumstraat in Asser wordt verbouwd tot zeven appartementen.

Remkes Vastgoed uit Assen heeft de benodigde omgevingsvergunning verkregen. De appartementen met een vloeroppervlakte van 65 tot 70 vierkante meter krijgen een luxe uitstraling. Remkes is inmiddels gestart met de werkzaamheden.

Bakkerswinkel blijft

De bakkerswinkel aan de kant van de Vaart blijft wel bestaan. De winkel wordt gerund door bakkerij Riedstra uit Veendam. Tot maart 2018 was hier ruim veertig jaar d’ Olderwetse Bakkerieje van de familie Wemmenhove gevestigd. De bakkerij zelf, die er al 105 jaar was gevestigd, werd toen gesloten.

Het pand blijft wel zo veel mogelijk in de huidige staat gehandhaafd, maar wordt gerenoveerd en gemoderniseerd. De verwachting is dat de eerste bewoners er over een jaar in kunnen trekken.

Gratamahuis

Remkes verbouwde eerder ook het Gratamahuis inclusief de achterliggende kerk aan de Vaart ZZ. Hier werden in totaal elf appartementen in ondergebracht. Het historische pand stond toen al geruime tijd leeg. Het Gratamahuis is gebouwd in 1811 door Sibrand Gratama. Het voorste deel van het pand is beschermd stadsgezicht.