De Drentse Zaak in Assen is coronaproof

Assen - De 1,5 metersamenleving vraagt om behoorlijk wat aanpassingen. Ook binnen De Drentse Zaak. Daarom heeft het ondernemerscentrum aan de Beilerstraat in Assen haar vergaderruimtes op een andere manier ingedeeld en hanteert het een speciaal coronaprotocol.

Wil jij een training of workshop geven of een vergadering of andere bijeenkomst organiseren? In De Drentse Zaak kan dat nu coronaproof. Hoe coronaproof vergaderen er in De Drentse Zaak uitziet? We houden ons daarbij aan de volgende punten:

1. Desinfectie. Bij de receptie zijn desinfectiemiddelen te vinden, waarmee gasten bij binnenkomst in het gebouw hun handen desinfecteren. Ook liggen er in de vergaderruimtes desinfectiedoekjes waarmee gasten bijvoorbeeld hun stoel en plek aan tafel kunnen reinigen.

2. Checkgesprek. Bij binnenkomst houdt de receptiemedewerker een zogenoemd 'checkgesprek'. Dit korte gesprek is te vergelijken met de verplichte gesprekken die vooraf gevoerd worden bij kappers en in de horeca. We vragen mensen of ze verkouden of ziek zijn (geweest), of ze bijvoorbeeld koorts hebben (gehad) en in aanraking zijn geweest met iemand die positief getest is op corona. Natuurlijk sluiten we zo niet alle risico's uit. We blijven afhankelijk van de eerlijkheid en het gezonde verstand van mensen. Daarom vragen wij iedereen om vooral thuis te blijven bij klachten.

3. Afstand. Natuurlijk blijft iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar. Onze vergaderruimtes bieden die mogelijkheid. Afhankelijk van de grootte van het gezelschap kijken we samen naar welke ruimte geschikt is. Een consequentie van het afstand houden van elkaar is wel dat er in onze vergaderruimtes minder bezoekers kunnen. Ook organiseren en faciliteren we tot nadere berichtgeving vanuit het RIVM geen grote bijeenkomsten meer.

4. Routes. Eens zo logisch: De Drentse Zaak kwam je binnen via de ingang en via diezelfde deur ging je weer weg. Nu we op 1,5 meter van elkaar moeten blijven is dat niet zo vanzelfsprekend meer. Om te voorkomen dat bezoekers, huurders en medewerkers van ons gebouw op een te kleine afstand van elkaar komen, hebben we looproutes door het gebouw ontwikkeld. Huur je een vergaderruimte binnen De Drentse Zaak? Dan krijg je vooraf een speciaal document opgestuurd waarin onder meer precies staat hoe jullie het gebouw kunnen betreden en verlaten.

5. Koffie, thee en lunch. Ongetwijfeld mis jij ze ook: die gezellige pauzes met collega’s. Kletsend samen aan één grote tafel. Helaas kan dat vooralsnog niet. Daarom serveren wij koffie en thee in de ruimte die je huurt. Wil je ook lunchen? Ook de lunch serveren wij in de vergaderruimte.

6. Vergaderen en solliciteren op afstand. Zoek je een professionele plek voor bijvoorbeeld een sollicitatie op afstand? Of wil je eens op een andere locatie dan je werkkamer digitaal vergaderen met collega’s? Veel van onze vergaderruimtes zijn voorzien van digitale schermen en onze Grote vergaderzaal van een multimediascherm met touchscreen en een camera. Dat maakt onze ruimtes perfect voor presentaties, maar ook voor sollicitaties en vergaderingen in coronatijd.

De Drentse Zaak De Drentse Zaak is een plek voor noordelijke ondernemers. In het monumentale pand in hartje Assen kunnen ondernemers kantoren en flexplekken huren. Daarnaast beschikt het ondernemerscentrum over verschillende ruimtes voor zakelijke bijeenkomsten. De Drentse Zaak is er voor zowel de startende, als de gevestigde ondernemer.