Openluchtzwembaden Gieten en Annen gaan 15 juni open; vrij zwemmen kan pas na 5 juli

De openluchtzwembaden Zwanemeer in Gieten en De Borghoorns in Annen openen maandag 15 juni weer voor publiek.

Tot de zomervakantie zijn de zwembaden open voor baantjeszwemmers, zwemleskinderen, kinderen tot en met 12 jaar en - na sluitingstijd - de zwem- en duikverenigingen.

Pas na zondag 5 juli, met ingang van de zomervakantie, zijn de baden voor vrij zwemmen geopend.

Bloktijden

Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM is gekozen voor een maximaal aantal bezoekers per bloktijd (behalve voor kinderen tot en met 12 jaar). Daardoor zijn er niet te veel mensen tegelijk in het zwembad waardoor 1,5 meter afstand tussen bezoekers onderling en de bezoekers en zwembadpersoneel kan worden gehouden.

De vaste baantjeszwemmers, zwemleskinderen, kinderen tot 12 jaar en de zwem -en duikvereniging hebben van 15 juni tot en met 5 juli toegang tot beide zwembaden. Die periode wordt ook benut om de baden coronaproof te maken voor de zomervakantie.

Vervolgens zijn de baden tot en met zondag 16 augustus geopend voor iedereen. Daarna volgt opnieuw een periode voor de hierboven genoemde kleine groep gebruikers.

Telefonisch reserveren

Wie gebruik wil maken van het zwembad, moet van tevoren telefonisch reserveren. Reserveren kan vanaf donderdag 11 juni elke werkdag tussen 10.30 en 12.00 uur en in het weekend tussen 10.30 en 11.30 uur via telefoonnummer (0592) 26 15 65 (Gieten) of (0592) 27 13 44 (Annen). Bezoekers kunnen per week voor maximaal 3 dagen inschrijven. Ze horen dan gelijk van het zwembadpersoneel of het wel of niet beschikbaar is.

Regels

Om de zwembaden veilig open te kunnen stellen, moeten de bezoekers zich aan een aantal regels houden. Zo moet men thuis de zwemkleding aandoen en is het gebruik van de douches niet toegestaan. Alle regels zijn vastgesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM en zijn te vinden via deze link.