Een begrip in de binnenstad van Assen verdwijnt: Broodjeshuis Mennega is nu een tex-mex-restaurant

De binnenstad van Assen heeft er een nieuw restaurant bij: Tex Mex Restaurant Bramigo. Lunchroom - broodjeshuis - Mennega, een begrip op de hoek van de Rolderstraat in Assen, is daarmee definitief verleden tijd.

„Mennega was een begrip natuurlijk”, zegt Bram Grit. Hij gaat het restaurant leiden, dat op woensdag 3 juni opent op de hoek van de Rolderstraat en de Groningerstraat. „Eerst nog onder de hoede van Mennega, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat ik de zaak geheel overneem.”

Mexicaans eten uit Texas

Grit heeft wel horeca-ervaring, maar runde niet eerder een eigen restaurant. „Ik ben veel in Texas geweest. Als je lekker Mexicaans wilt eten, moet je daar zijn. Vandaar dat ik een tex-mex-restaurant begin: lekker, vers Mexicaans eten met een Amerikaanse twist.”

Dat betekent dat je bij Bramigo de echte Mexicaanse klassiekers kunt krijgen, zoals taco’s, burrito’s en enchilada’s, maar ook meer Amerikaans georiënteerde grill-gerechten als steaks en spareribs. Maar wel allemaal op z’n Mexicaans, verzekert Grit.

„Er zijn meer restaurants in Assen die spareribs op de kaart hebben staan”, legt hij uit. „Maar bij ons zijn het echte ‘ribs’, mooie stukken vlees, op z’n Mexicaans gekruid. We hebben een goede Franse kok die een prachtig menu samenstelt. Je kunt bij ons straks écht goed eten, maar er is ook een gedeelte waar je met vrienden gezellig aan een emmertje ijskoude corona’s kunt gaan zitten.”

‘Voorzie weinig problemen’

Over corona gesproken: een restaurant openen in deze tijd is toch anders dan anders, weet Grit. „Welke gek doet dat nu, zou je kunnen denken. Maar eigenlijk zie ik niet zoveel problemen. Alles is coronaproof ingericht en ik hoef heus niet meteen honderd man over de vloer te hebben. We zijn een klein restaurant en gaan gewoon rustig beginnen met draaien. Het is ook zonde om de boel nog maanden dicht te houden. Je weet niet hoe lang het nog duurt voordat alles is overgewaaid.”

Mennega gaat zich ondertussen geheel toeleggen op de catering, waarin het de laatste jaren grote stappen heeft gezet. De maaltijdservice gaat door en zowel bedrijven als particulieren kunnen lunches, maaltijden en complete catering blijven bestellen in Assen en directe omgeving.