SP Assen wil huren bevriezen

Assen - De SP in Assen wil dat verhuurders de huur voor sociale, maar ook particuliere huurwoningen in de Drentse hoofdstad niet verhogen.

De coalitiepartij in de Asser gemeenteraad verzet zich tegen de huurverhogingen, die de komende maand bij veel huurders van een sociale of particuliere huurwoning op de mat vallen. Vorige week werd een oproep van de lokale socialisten naar 25 verhuurders in Assen verstuurd, waarin verzocht wordt dit jaar de huren niet te verhogen.

SP fractievoorzitter Jannie Drenthe: ‘Wij pleiten voor 0 procent verhoging.  Vorig jaar had de helft van de huurders al moeite met het betalen van de huur, velen krijgen het nu nog moeilijker omdat op dit moment veel huishoudens in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli veelal nog verder omhoog. De SP start daarom de actie '0 is genoeg’.’

De SP geeft aan dat naast deze oproep de komende weken nog meer acties zullen volgen, waarin de partij samen met de huurders opkomt voor betaalbare woningen in Assen.

Tekst: Robbert Willemsen