Verdediger Luka Prljić naar ACV

Assen - De selectie van de kersverse derde divisionist ACV is uitgebreid met Luka Prljić. De 19-jarige centrumverdediger komt over van Jong PEC Zwolle, maar voetbalde het grootste deel van zijn voetballeven bij FC Groningen.

Luka Prljić woont in Assen, waar hij ook met voetballen begon. Zijn eerste club was Achilles 1894, waar hij werd uitgenodigd voor de voetbalschool van FC Groningen. Daar doorliep hij alle jeugdselecties en was hij vrijwel altijd aanvoerder.

Debuut

Als speler van FC Groningen onder 19 maakte Luka Prljić zijn debuut in de hoofdmacht in een oefenwedstrijd tegen De Graafschap (2018). Met Jong FC Groningen deed hij ervaring op met het voetbal in de derde divisie, het niveau waarop ook ACV het volgend seizoen acteert.

De linksbenige verdediger, die ook met rechts uit de voeten kan, maakte deel uit van meerdere nationale selecties. Met Oranje onder 14 speelde hij interlands tegen Schotland en Tsjechië, met onder 15 tegen Oostenrijk.  In de categorieën onder 16 en onder 18 bleef het bij een voorlopige selectie.

Plaats maken

Het afgelopen seizoen kwam Luka Prljić uit voor Jong PEC Zwolle. Daar kwam niet helemaal uit wat hij er van verwacht had. ‘Ik had graag meer minuten willen maken, maar moest regelmatig plaats maken voor spelers van het eerste die terugkwamen na een blessure.’

Prljić hoopt ooit terug te keren in het betaalde voetbal, maar de stap terug naar de amateurs biedt volgens hem ook voordelen. ‘Ik heb de afgelopen jaren alles op het voetballen gezet. Nu krijg ik de mogelijkheid om een studie op te pakken.’