​Muhammed Yüksel naar ACV

Assen - ACV kan bij hervatting van het amateurvoetbal beschikken over Muhammed Yüksel. De 23-jarige aanvaller komt over van Pelikaan S, waarvoor hij in de voortijdig beëindigde competitie vijf wedstrijden speelde.

Muhammed Yüksel is inzetbaar op beide vleugels en als centrumspits. Meestal fungeerde hij als linker aanvaller.  Zijn voetballeven begon bij FVV in Foxhol en werd daarna voortgezet bij de vv Hoogezand in zijn woonplaats. Als jeugdspeler kwam hij zowel voor FC Groningen als BV Veendam uit, maar uiteindelijk werd het Nieuw Buinen, waar hij als 16-jarige in de hoofdklasse debuteerde.

Jan Korte haalde hem vervolgens naar FC Emmen en daar voetbalde hij zowel in de A1 als de beloften. Hij trainde wel mee met de eerste selectie, maar tot een doorbraak naar de hoofdmacht kwam het niet, waarop hij terugkeerde naar Nieuw Buinen.

Turkije

Voor Muhammed Yüksel werd 2017 een bijzonder jaar. Contacten in zijn geboorteland Turkije brachten de toen 20-jarige voetballer een contract bij Antalyaspor in de hoogste Turkse divisie. Daar speelde hij bij de beloften totdat hij verhuurd werd aan Kemerspor, een paar divisies lager. Daar kwam een einde aan toen er naar zijn zeggen financiële problemen ontstonden.

Muhammed Yüksel keerde daarop terug naar Nederland en ging bij Pelikaan S voetballen. In zijn eerste wedstrijd kwam hij als invaller in het veld en bracht hij met twee treffers zijn ploeg de overwinning.