​Vanaf 2 juni: 1,5 Meter Sessies bij Nijend24 weer mét publiek

Anderen - Nijend24 start vanaf 2 juni met opnames voor de ‘1,5 meter Sessies’, waarbij ook weer publiek wordt toegelaten. Daar wordt voorzichtig mee begonnen. Eerst met 20 bezoekers, maar dat groeit in juni vervolgens door naar 30 bezoekers.

Dit alles binnen de vereiste coronaregels, dus op voldoende afstand van elkaar en met de juiste hygiëne. Het eerste optreden waarbij publiek aanwezig is, is dat van Yorick van Norden. Daarna volgen Tim Akkerman, JB Meijers en Maarten Peters. Binnenkort worden nieuwe namen bekend gemaakt.

Nijend24 streamt nu nog iedere week een live concert zonder live-publiek, eveneens onder de naam '1,5 Meter Sessies'. De toehoorders kunnen de optredens via internet volgen. Er zijn daar nu 6 sessies van geweest, met onder anderen Stephanie Struijk, Judy Blank en Tim Knol. Dit is een groot succes, iedere dinsdag kijken er honderden mensen via diverse media, waarvan de meesten het hele optreden blijven kijken. 

Dat gebeurt gratis, wel wordt er gevraagd om een vrijwillige donatie. En er wordt royaal gedoneerd, zo laten de organisatoren Raph Bode en Ingrid Knol weten. ‘De donaties komen volledig ten geode aan de artiest, Nijend24 organiseert dit allemaal belangeloos.’

Dinsdag 26 mei is de laatste stream zonder publiek, dan treedt Maurice van Hoek op bij Nijend24. Voor meer informatie en reserveren, zie de website: www.nijend24.nl Hier staan ook de uitzendlinkjes en de agenda.