​LTC-verdediger Rick Mast hangt voetbalschoenen aan de wilgen

​Assen – Het afgelopen voetbalseizoen is tevens het laatste seizoen geweest voor Rick Mast. De LTC-verdediger ondervindt zoveel fysiek ongemak, dat hij heeft besloten helemaal te stoppen met voetballen.

Het liefste had Mast, zo laat hij op de site van de Asser zaterdag tweedeklasser weten, afscheid genomen met een kampioenschap of promotie naar de eerste klasse via de nacompetitie. LTC lag ook op titelkoers, maar het coronavirus maakte een vroegtijdig einde aan het vorige seizoen. Mast: ‘Het is wel een gek einde zo, maar na lang nadenken is dit wel de juiste keuze voor mezelf.’

Achilles 1894

Rick Mast (30) begon met voetballen bij SV Hoogersmilde in zijn toenmalige woonplaats. Al vrij snel maakte hij de overstap naar de jeugd van Achilles 1894, waar de centrale verdediger uiteindelijk uitkwam voor eerste elftal en op jonge leeftijd zelfs de aanvoerdersband kreeg.

In deze periode maakte hij onder meer twee kampioenschappen mee, met als hoogtepunt de promotie naar de hoofdklasse. Na zes seizoenen in de hoofdmacht te hebben gespeeld, verhuisde Mast naar LTC. Zijn functie als technisch jeugdcoördinator bij die club ging hij combineren met het spelen voor de hoofdmacht, die toen speelde in de eerste klasse.

Na één seizoen LTC keerde Mast terug naar Achilles 1894, om op sportpark Marsdijk één dat seizoen in de hoofdklasse te spelen. Vanaf het seizoen 2016/2017 trok hij echter het shirt van LTC weer over zijn schouders.

Vaste waarde

De afgelopen vier seizoenen was Mast een vaste waarde in de achterhoede en pikte vooral bij standaardsituaties zijn goaltje mee. Het afgelopen seizoen begon hij al met lichamelijke klachten en maakte Mast pas vlak voor de winterstop zijn eerste minuten in het eerste elftal.

Hij heeft nu dus een punt achter zijn actieve carrière gezet, maar zijn kennis en kunde gaat niet verloren voor LTC, waar Mast vanaf volgend seizoen actief is als jeugdtrainer. (bron LTC)

Tekst: Robbert Willemsen