Jonge danseres Fieke Warners overhandigt ruim duizend euro aan Rode Kruis Assen

Assen – Fieke Warners uit Assen heeft woensdag een cheque overhandigd aan het Rode Kruis in Assen ter waarde van 1060 euro. Dit bedrag had Fieke (9) bijeen gebracht via een door haarzelf uitgevoerde dans, die te zien was op Facebook.

Fieke had het initiatief genomen om een eigen choreografie (mix van klassiek ballet en moderne dans) te maken op het nummer ‘17 miljoen mensen’, deze op te nemen op video en via Facebook onder vrienden, kennissen en familie te verspreiden. Ze hoopte zo ongeveer 100 euro op te halen voor het Rode Kruis en daarmee de zorg omtrent Corona te steunen.

De donaties bleven echter ook na die 100 euro binnenstromen en de teller eindigde uiteindelijk op 1060 euro!

Met dit bedrag toog Fieke woensdag naar het Rode Kruis in Assen, waar zij enthousiast werd ontvangen. De jonge danseres kreeg uitleg over de werkzaamheden van het Rode Kruis, mocht even in de bus kijken en kreeg zelf ook nog een paar leuke cadeautjes.

Uiteraard was het Rode Kruis erg blij met het door Fieke ingezamelde geld, dat aan de coronahulp wordt besteed. Er zijn allerlei maatregelen nodig rondom het virus en dat kost veel geld en menskracht. Zo is er net een pilot gestart met contact-tenten, waarbij mensen met een beperking toch contact kunnen hebben met hun familie.