Tips voor een leuke zomervakantie in eigen land

Aangeboden door: Groepen.nl

Veel mensen kijken het hele jaar door uit naar hun zomervakantie. Dit is het moment dat ze heerlijk kunnen ontspannen na maanden hard werken. Veel gaan naar tropische en zonnige plekken zoals Spanje of de Antillen. Vind je dit een grote stap en zoek je het liever dichter bij huis? Ook in Nederland kun je perfect op vakantie gaan!

Het weer wordt elk jaar steeds warmer en kunnen ook wij genieten van tropische temperaturen. Ideaal dus om je vakantie in eigen land door te brengen. Maar wat is er allemaal te doen en hoe organiseer je dit? Geen nood! Wij geven je graag een aantal tips voor een zomervakantie in eigen land!

Stedentrip

Nederland heeft onwijs veel mooie steden die je kunt bezoeken. Toch denken mensen bij grote steden alleen aan plekken als Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam en noem maar op. alleen zeker in de zomerperiode komen hier veel mensen naartoe, waardoor de steden drukker worden én ook duurder. Voor een nacht in een hotel betaal je vaak al de hoofdprijs. Ga daarom een keer naar de wat onbekendere steden zoals Delft, Haarlem, Maastricht of Den Bosch. Je kan er gelijk een stedentripje van maken. Zo reis je in een bepaald gebied meerdere steden af om een beetje cultuur te snuiven.

Aan zee

Wil je liever lekker rustig aan het strand vakantie vieren? Ook dan ben je in Nederland aan het juiste adres. Al onze stranden lenen zich voor een perfecte zomervakantie eigen land. Denk bijvoorbeeld aan het strand in Hoek van Holland of Zoutelande. Als je op zoek bent naar een iets rustiger strand kun je bijvoorbeeld naar Kijkduin. Hier kun je op vakantieparken een huisje huren op loopafstand van het strand. Hiernaast hangt er altijd een gezellige vakantiesfeer met de restaurantjes en diverse winkeltjes aan de strandboulevard. Geen vervelende plek dus om je vakantie door te brengen!

Waddeneilanden

Als Nederlanders zijn wij natuurlijk trots op onze Waddeneilanden. Jaarlijks komen hier meerdere toeristen op af om het te bewonderen. In dit natuurgebied kun je heerlijk fietsen, wandelen of leuke dorpjes bezoeken. Op Texel kun je verschillende zeehonden spotten en op Terschelling kun je terecht voor een heerlijke kaasproeverij. Hiernaast kunnen de sportievelingen wadlopen of een vuurtoren bezoeken op Ameland. Het is in ieder geval een ervaring wat je een keer meegemaakt moet hebben als Nederlander!