Jordi van der Veen en Joell Bunk naar Asser Boys

Assen - Asser Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met doelman Jordi van der Veen en verdediger Joell Bunk. Het duo komt over van stadgenoot FC Assen.

Zowel Van der Veen (28) als Bunk (17) verruilden Kloosterveen voor Assen-Oost omdat FC Assen stopte met prestatievoetbal op zondag en de overstap maakte naar de zaterdag. Dat kwam Van der Veen, zo laat het bestuur van Asser Boys weten, niet goed uit in verband met zijn werk als filiaalmanager bij een kledingwinkel.

Positief gevoel

De sluitpost ging daarop het gesprek aan met de zondag derdeklasser aan de Lonerstraat, onder anderen met Asser Boys-trainer Anne Jan van der Heide. Van der Veen: ‘Ik hield daar een erg positief gevoel aan over. Asser Boys lijkt me een leuke, ambitieuze club en is voor mij ook nog eens om de hoek. Dat scheelt weer.’

Van der Veen speelde eerder voor Achilles 1894, ACV en Rolder Boys. Zijn doelstelling voor aanstaand seizoen is helder: hij wil de strijd voor een plekje onder de lat aangaan met Marvin Bodde. ‘Ik wil graag eerste keeper worden en hoop met het team bovenin mee te draaien in de competitie.’

Moderne back

Voor Joell Bunk (student Sport en Bewegen) was het kunnen blijven voetballen op de zondag ook een van de redenen om voor Asser Boys te kiezen. De talentvolle vleugelverdediger kwalificeert zichzelf als een moderne back: ‘Ik ben behoorlijk aanvallend ingesteld, zonder daarbij overigens mijn verdedigende taken te vergeten. En ik ben een doorzetter. Ik begreep dat die eigenschap wordt gewaardeerd bij Asser Boys.’ (Bron Asser Boys)

Tekst: Robbert Willemsen