ACV-doelman Ben Wormmeester is terug. ‘Maar ik dacht, dit is het einde’

Assen - Ben Wormmeester staat op het punt zich weer aan te sluiten bij de selectie van hoofdklasser ACV. De doelman werd voor de zoveelste keer geveld door een knieblessure, die hem afgelopen seizoen grotendeels langs de kant hield. En hij zag het aanvankelijk somber in. Tot een medische misser aan het licht kwam…

In de uitwedstrijd tegen Volendam, september vorig jaar, ging het weer mis met Wormmeester. Na reeds drie jaar gesukkeld te hebben met zijn linkerknie kon de doelman niet verder. Morten Otto nam zijn positie onder de lat over.

Ben Wormmeester dacht in Volendam een punt achter het voetbal te moeten zetten. ‘Dit is het einde, dacht ik.’ De linkerknie was drie jaar geleden namelijk al eens geopereerd, maar de problemen bleven. ‘Met pijnstillers en injecties ben ik de afgelopen drie jaar doorgekomen’, aldus de keeper.

Meniscus

Wat er precies met de knie aan de hand was, bleef lang onduidelijk. Pas toen hij op 16 maart in het Martiniziekenhuis op de operatietafel lag, kwam de aard van de blessure aan het licht. Wormmeester: ‘Het bleek dat bij de vorige operatie het hechten niet goed was gegaan. Achteraf heb ik drie jaar lang met een scheur in de meniscus rondgelopen. Hadden ze die diagnose direct gesteld, dan had ik in november vorig jaar geopereerd kunnen worden. Dan was ik nu al helemaal fit geweest.’

Het herstel verloopt naar wens. Wormmeester verwacht na nog een paar aangepaste trainingen weer aan te sluiten bij de selectie. Als er weer gevoetbald kan worden, begint hij aan zijn negende seizoen bij ACV. (bron: ACV)

Tekst: Robbert Willemsen