Waarom juist nu een VCA-cursus doen?

Aangeboden door: VCA-cursus.com

Het zijn gekke tijden. De Corona-crisis raakt iedereen. Voor enkele bedrijven is het de drukste periode ooit, terwijl voor andere bedrijven een hoop werk is weggevallen. De laatste groep kent veel werknemers die meer ruimte in de planning hebben dan anders.

Het is belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten en deze ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Immers biedt de extra ruimte ook vele kansen om andere belangrijke zaken op te pakken. Denk bijvoorbeeld aan de klusjes waar je voorheen eigenlijk niet écht aan toe kwam, zoals het op orde brengen van de boekhouding. 

Maar de extra tijd biedt ook ruimte om iets te leren! Kennis bijschaven die de bedrijvigheid ten goede komt. Er zijn tal van cursussen die je online kunt volgen, ideaal dus als je noodgedwongen meer thuis zit in deze periode. Tot de categorie online cursussen behoort onder meer de VCA-cursus.

Wat houdt een VCA-cursus precies in? 

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. VCA is echter meer dan alleen een checklist. Het is een veelzijdige en uitgebreide online cursus die bedrijven helpt om veilig, gezond en milieuvriendelijk te werken, met als het doel het aantal ongevallen te verminderen. Dit is vanzelfsprekend enorm belangrijk voor bedrijven die bedrijvig zijn in een risicovolle sector of risicovolle omgeving, denk aan het werken op werkplaatsen, bouwterreinen, in fabrieken of aan installaties. 

VCA kan opgesplitst worden in twee categorieën: VCA voor bedrijven en VCA voor personen. De VCA voor personenen kent momenteel drie certificeringen: Basis VCA (voor uitvoerende werknemers), VOL VCA (voor ZZP-ers en leidinggevenden) en VIL VCU (voor medewerkers van uitzendbureaus). Gratis testen hoe jouw kennis ervoor staat? Probeer dan eens een proefexamen, zoals het online VCA VOL proefexamen. Dan weet je waar je aan toe bent. 

Waarom nu?

Veilig en gezond werken is enorm belangrijk. Maar juist nu is er nog meer aandacht voor. Meer dan ooit zijn we alert op een gezonde en veilige werkomgeving. Zeker als je momenteel minder werkt hebt, is het een geschikt moment om het Blauwe Boekje er weer eens bij te pakken of werknemers die hun VCA moeten herhalen, dit te laten oppakken. VCA is geheel online te volgen en daarom ideaal om deze periode te overbruggen. Het examen bij VCA Assen volgt later. En mocht een VCA diploma vervallen tijdens een periode waarin samenscholing uit ten boze is, dan hebben we goed nieuws. Het SSVV is tot het besluit gekomen dat deze personen dispensatie krijgen voor een periode van maximaal drie maanden nadat de overheid de maatregelen heeft ingetrokken. 

Een veilige en gezonde werkomgeving; we doen het samen!