Samen maken we de buurt, ook nu!

Aangeboden door: Gemeente Assen

Dát is waar Vaart Welzijn, gemeente Assen, woningcorporatie Actium en andere Assense organisaties samen met inwoners voor gaan. Juist nu is aandacht voor elkaar in de buurt belangrijk.

Mijn Buurt Assen team in jouw buurt

We zijn op verschillende manieren aanwezig in jouw buurt. Niet meer altijd persoonlijk in verband met jouw en onze veiligheid. Een aantal voorbeelden van wat we doen:

  • Online spreekuren op Facebook van buurtteam Marsdijk.
  • Spreekuur op Instagram voor leerlingen voortgezet onderwijs.
  • Supermarkten zien ouderen die om een praatje verlegen zitten. In overleg worden contactgegevens gedeeld met medewerkers van Vaart Welzijn.
  • We helpen bij het opzetten van een netwerk voor alleenstaande ouders.
  • JACK (Jeugd Activiteiten Centrum Kloosterveen) verspreidt via Instagram en Facebook leuke uitdagingen voor jong en oud.
  • Team Lariks-Pittelo deelt via WhatsApp ‘huiswerk’ met de taalgroep, een oproep om recepten te delen met de kookgroep, tips voor beweegoefeningen of een rebus.

Contact met jouw Mijn Buurt Assen team?

Gemeente Assen 14 0592
Actium 0900-0604
Vaart Welzijn 088 - 030 5160      

Heb je hulp nodig? Of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Neem contact op met Vaart Welzijn. Of het nu gaat om boodschappen of een moeilijke gezinssituatie: blijf er niet alleen mee zitten.

Bel 088 - 030 5160 of mail naar info@vaartwelzijn.nl

Kijk ook voor aanbod van hulp op www.vipassen.nl

Wil je zelf inwoners helpen?

Dat is fijn! Op www.vipassen.nl bundelen we veel aanbod van hulp. Vrijwilligers en organisaties kunnen zich hier aanmelden.

Zwaaien voor een glimlach

We zitten nu allemaal veel meer thuis. Daarom is het juist zo belangrijk om contact te blijven maken en houden. Dit kun je heel simpel doen door naar elkaar te zwaaien. Als je naar iemand zwaait dan geef je jezelf en de ander een glimlach. Hoe mooi is dat!

Hoe kun je dit doen? Teken met stoepkrijt een zwaaihand op de stoep voor je huis. Of knip een hand uit papier en hang die op het raam. Loop je een rondje, vergeet dan niet om te zwaaien naar elkaar. Hou rekening met de adviezen van het RIVM, ga niet onnodig naar buiten en houd afstand

Mantelzorg 

Ben je mantelzorger? Dan is er voor jou een netwerk met meerdere deelnemende organisaties in Assen. Op www.informelezorgassen.nl kun je terecht met al je vragen. Via deze site willen we jullie informeren, steun bieden en praktische vragen en zorgen opvangen. Er is ook een digitale community waar je met elkaar in contact kan komen om bijvoorbeeld tips en ervaringen uit te wisselen.

Contact met Actium

Telefonisch (0900-0604) en via mail contact@actiumwonen.nl zijn we goed bereikbaar. Ons kantoor is gesloten voor bezoek. Wil je graag een telefoontje van één van onze wijkconsultenten. Of iets melden over de buurt, laat het ons weten.

Betalingsproblemen door de maatregelen

Kun je de huur van je woning niet betalen door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus? Neem contact op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Kaartje voor een praatje

Een spontaan idee van onze medewerkers. ‘Een kaartje voor een praatje’. Zij sturen huurders in hun wijk een kaartje met hun nummer erop. Een teken van aandacht en een uitnodiging om even te praten.

Samenwerking in zorg voor ouderen

Tijdens deze crisis werken we nog nauwer samen met onze netwerkpartners en zorgorganisaties. Samen zorgen we ervoor dat bewoners van aanleunwoningen zo min mogelijk in aanraking komen met bezoek van buiten. Actium is daarvoor gestopt met het opnieuw verhuren van woningen in zorgcomplexen. Daarnaast bellen onze wijkconsulenten met bewoners voor wat extra contact  in deze periode.

Buddylink

Het coronavirus kunnen we niet stoppen, maar het eenzaamheidvirus wel. De coronacrisis treft de kwetsbaren onder ons extra hard en door alle maatregelen raken zij ook sneller in een sociaal isolement.

Meld je aan als online buddy bij buddylink om de komende weken regelmatig contact te hebben met een stadsgenoot die dreigt te vereenzamen. Geen ‘live’ bezoek maar een telefonische babbel om in contact te blijven. Aanmelden via www.asseruitdaging.nl/buddylink

Corona Helpdesk voor statushouders

085 – 58 0 88 00

Voor meer info kijk op: https://mijnbuurtassen.nl/nieuws/samen-maken-we-de-buurt-ook-nu/