Bloemencorso Eelde afgelast

De 64ste editie van Bloemencorso Eelde, dat op 5 en 6 september zou plaatsvinden, gaat dit jaar niet door in verband met het coronavirus.

Het bestuur van Stichting Bloemencorso Eelde laat weten met meerdere onzekere factoren te zitten. Allereerst wil het de deelnemers niet in een risicovolle positie brengen wat betreft het coronavirus. „We weten niet hoe het virus zich gaat ontwikkelen en de gezondheid van onze vrijwilligers staat voorop,” meldt voorzitter Jacqueline Haijkens. „We moeten gewoon onze verantwoordelijk nemen, hoe sneu het ook is”.

Daarnaast zit het bloemcorso ook in lastige positie wat betreft financiën. „We zijn afhankelijk van sponsoren en vrienden die ons corso willen steunen. Door deze onzekere tijden is het nu absoluut geen goede tijd om te vragen of ze dit jaar ook meedoen.”

Het bestuur meldt ook dat het in deze tijd moeilijk is om voorbereidingen te treffen. Het Bloemencorso is afhankelijk van veel verschillende leveranciers en samenwerkingen, die ook kampen met het coronavirus. „Al zouden wij met alle partijen een oplossingen kunnen vinden, dan nog valt niet met zekerheid te zeggen of de wijken in juni van start kunnen gaan.”

Alternatief

De kans dat het bloemencorso na 1 juni alsnog wordt georganiseerd, is volgens Haijkens erg klein. „Eigenlijk kun je geen corsowagen bouwen als je pas in in juni begint, omdat je vaak al in april begint met lassen. Je kunt de deelnemers daar niet mee opschepen.”

De organisatie kijkt nu of er nog een alternatieve viering kan plaatsvinden in de feestweek, maar zekerheid is er nog niet. „Dat staat allemaal nog op losse schroeven.”

Het is één van de weinige keren dat het bloemencorso Eelde is afgelast. „Misschien dat het ooit een keer eerder is afgelast door slecht weer, maar anders kan ik het me niet herinneren,” meldt Haijkens.