Met een zeker gevoel op je mountainbike

Assen - De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

Om te voorkomen dat het enthousiasme wegebt en de fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kan men nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij deelnemers in vier trainingen meer controle over de fiets krijgen.

Op 29 maart start MTB Assen in samenwerking met wielersportbond NTFU met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de mountainbike.

Veilig fietsen

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan, is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Ook geschikt voor meer ervaren fietsers

Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.

Inschrijven

De voorinschrijving voor Start2Bike is inmiddels geopend, op www.start2bike.nl staat meer informatie. 

De cursus is inmiddels volgeboekt.