Lezing over Ziekte van Lyme in ’t Markehuus in Assen

Assen - Steeds meer mensen krijgen te maken met de Ziekte van Lyme. Sinds 1994 is het aantal geregistreerde lymepatiënten in Nederland voortdurend toegenomen en daarmee lijkt het zo langzamerhand een volksziekte te worden.

Adequate opsporing en behandeling van deze aandoening, aldus Ludzer de Boer, holistisch therapeut, laat vaak te wensen over. ‘Daardoor blijven veel mensen last houden van de meest uiteenlopende klachten die worden veroorzaakt door het complexe ziektebeeld van Lyme.’

De Boer vindt het dan ook niet verwonderlijk dat hij als holistisch therapeut veel klanten krijg die op dit gebied hulp zoeken. ‘Door de jaren heen heb ik vele Lymepatiënten in mijn praktijk mogen ontvangen en de ervaring die ik daarbij heb opgedaan, heeft mij doen besluiten om hier een boek over te schrijven: Holistisch handboek voor de Ziekte van Lyme: van ziekte naar genezing.’

Aan de hand van dat boek geeft Ludzer de Boer lezingen over wat de Ziekte van Lyme precies inhoudt, waarom het vaak lang duurt voordat er herstel optreedt en vertelt waarom factoren zoals voeding, stress en opgelopen trauma’s ook van invloed zijn op Lyme.

Eén van die lezingen is op 21 april (aanvang 19.30 uur) in wijkcentrum ’t Markehuus aan de Scharmbarg in de Asser wijk Peelo.