ACV komt goed weg op Urk

Assen - ACV is zaterdag goed weggekomen tijdens het uitduel met Urk in de hoofdklasse B. Pas in blessuretijd kon de ploeg van trainer Fred de Boer een punt veilig stellen via een benutte strafschop: 2-2.

ACV was gewaarschuwd. Urk toonde zich vorige week een ‘reuzendoder’ door koploper Staphorst te vloeren met 2-1. En de Asser formatie stond in de eerste helft koud op het veld, of de 1-0 van Lucas Schraal lag al in het ACV-doel. De thuisploeg drukte vervolgens door, het was na een half uur Lucas Nagel die de marge verdubbelde: 2-0.

Werk aan de winkel dus voor ACV in de tweede helft. De gasten, die volop meedoen in de strijd om het kampioenschap , kwamen in de 54ste minuut dichterbij door een rake kopbal van Marco van der Heide (2-1), maar moesten even later een tegenslag incasseren.

Verdediger Jim de Leeuw kreeg  een gele kaart en klapte vervolgens sarcastisch richting scheidsrechter. Die was daar niet van gediend en trok meteen een tweede gele kaart: exit De Leeuw.

Desalniettemin ging ACV op jacht naar de gelijkmaker, die uiteindelijk viel in blessuretijd. Urk-speler Klaas Kramer beging een overtreding binnen de beruchte lijnen, kon vertrekken met rood en Arjen Hagenauw hield vanaf de stip het hoofd koel: 2-2.

De topper Staphorst-Eemdijk eindigde zaterdag in een 3-0 zege voor de koploper, zodat ACV als nummer 2 op de ranglijst nu een punt los is van Eemdijk, maar wel vijf punten achterstand heeft op Staphorst.