LTC wint na enerverende wedstrijd, eerste verlies Achilles 1894

Assen - LTC heeft de koppositie in de tweede klasse J zaterdag verdedigd, maar daar was op eigen veld tegen De Weide wel enig kunst- en vliegwerk voor nodig. Na een enerverende wedstrijd trok LTC alsnog aan het langste eind: 4-2.

Middenmoter De Weide verraste de thuisploeg op sportpark De Hoogte compleet in de eerste minuten van de eerste helft. Wat heet: na amper twee (!) minuten keek de ploeg van Mike Kelly al tegen een 0-2 achterstand aan.

Vervolgens herpakte LTC zich echter en kwam terug door een treffer van Rick Mast. De verdediger schoot de eerste hoekschop voor de thuisploeg in tweede instantie knap binnen: 1-2

Verder kwam LTC voor rust echter niet, een doelpunt van Richard Mulder werd na een klein half uur afgekeurd wegens buitenspel. De groen-witte brigade moest tot de 70ste minuut wachten eer de gelijkmaker kon worden begroet. Een vrije trap van Arjan Akkerman belandde op de binnenkant van de paal en Stefan Kuntz was er als de kippen bij om de 2-2 tegen het net te glijden.

En met nog een kwartier op de klok drukte LTC door. Een verre uittrap van LTC-doelman Jelle van der Veen werd opgepikt door Mulder, die knap Imre de Jonge vrij voor de keeper van De Weide zette. De spits rondde beheerst af: 3-2

Dat was de nekslag voor De Weide, dat de laatste minuten ook nog eens met negen spelers kwam te staan. De aanvoerder moest het veld na een botsing met een hoofdwond verlaten (de gasten waren al door hun drie wissels heen) en even later kreeg een spelers van De Weide direct rood na een zware charge op de benen van Sergio Danhof.

De Jonge buitte die riante meerderheid op het veld uit door een minuut voor tijd met zijn tweede treffer de eindstand te bepalen op 4-2.

Achilles 1894

Achilles 1894, de schier onaantastbare koploper in de derde klasse D, heeft zaterdag na een ongeslagen seizoensreeks van 17 wedstrijden haar eerste nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij SCD ’83 ging de ploeg van trainer Harold Wekema met 1-0 onderuit tegen de nummer 9 van de ranglijst.

In Dedemsvaart streed SCD voor haar laatste kans op de tweede periodetitel. Dat was ook te zien op het veld, de thuisploeg legde een gezonde portie strijdlust aan de dag. In de eerste helft werd – ondanks enkele grote kansen voor de bezoekers uit Assen - niet gescoord, maar daar kwam in het tweede bedrijf verandering in.

SCD had al eens de lat geraakt en sloeg in de 63ste minuut toe: 1-0. Achilles kon vervolgens geen vuist meer maken, zodat de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.

FC Assen

De zaterdagvoetballers van FC Assen kregen geen poot aan de grond bij NWVV. In Nieuw-Weerdinge werd de Asser formatie na een 3-0 achterstand bij rust uiteindelijk met een 5-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.