Asser Boys en LEO blijven steken op gelijkspel

Assen - Asser Boys en LEO kwamen zondag in de derde klasse B beiden niet verder dan een gelijkspel. Asser Boys bleef op eigen veld steken op 1-1 tegen Steenwijk, LEO en Olyphia sloten in Friesland hun duel af met 2-2.

Asser Boys

Asser Boys keek aan de Lonerstraat in de eerste helft al na drie minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Vervolgens trok de thuisploeg de partij wat meer naar zich toe, wat na ongeveer een half uur resulteerde in de gelijkmaker, gescoord door René Westerveen.

Asser Boys-coach Anne Jan van der Heide. ‘Afgezien van die eerste minuten speelden we een goede eerste helft en gaven verder ook geen kansen weg. In de tweede helft, zo was de stemming in de rust, moesten we het met de wind in de rug afmaken.’

Dat kwam er echter niet van. Asser Boys speelde in het tweede bedrijf slordig en op het zware veld kwam het ‘werkvoetbal’ van Steenwijk beter uit de verf dan het verzorgde spel van Asser Boys. Van der Heide: ‘Jammer, want gezien de stand op de ranglijst hadden we vandaag de drie punten hier moeten houden. Dat dat niet is gelukt is teleurstellend, maar ja, kwaliteit alleen geeft niet altijd de doorslag.’

LEO

LEO had op de ranglijst in 3B goede zaken kunnen doen met een zege bij Olyphia. Het gat tussen beide ploegen zou dan vier punten zijn in het voordeel van de ploeg uit Loon. Het werd echter 2-2 en om dat ene punt te bemachtigen moest LEO ook nog eens twee keer een achterstand wegwerken.

LEO-coach Heiko van den Berg: ‘Die twee tegentreffers vielen uit hoekschoppen, waar we gewoon niet goed stonden.’ Na de 0-1 zorgde Lars Uineken in de eerste helft voor de gelijkmaker, na rust nam Stefan Wagenaar de 2-2 voor zijn rekening.

Verder kwam LEO niet. En dat was jammer, aldus Van den Berg. ‘We hadden vandaag kunnen winnen, maar we speelden op het zware veld vaak te onrustig. En ja, dan moet je bij de kansen die je krijgt ook nog een beetje geluk hebben.’

FC Amboina

FC Amboina kreeg zondag Groen Geel op bezoek. Beide ploegen hadden in 5C op de onderste helft van de ranglijst tot mu toe 9 punten verzameld, maar de bezoekers uit Groningen bleken op het veld een maatje te groot voor de Asser formatie. Groen Geel won afgetekend met 2-6.