ACV verspeelt dure punten tegen Berkum

Assen - ACV heeft zaterdag in de hoofdklasse B dure punten laten liggen in het duel met vv Berkum. Op het eigen sportpark Catawiki kwam de Asser formatie tegen de middenmoter niet verder dan 1-1.

En dat was zonde, omdat ACV een grote slag had kunnen slaan in de race om het kampioenschap. Koploper Staphorst verloor namelijk van Urk (2-1), terwijl de nummer 2 van de ranglijst, Eemdijk, bleef steken op 0-0 contra Genemuiden. ACV bleef daardoor op de derde plaats staan, in punten gelijk met Eemdijk en op drie punten van Staphorst.

Prima

ACV begon prima tegen Berkum. Na een kleine tien minuten schoot Matthijs Hardijk de bal rakelings naast het doel van de gasten, om even later wél te kunnen juichen. Een voorzet van Hardijk werd over de doellijn gegleden door Berkum-speler Patrick van der Veen: 1-0.

Na 26 minuten kroop de thuisploeg door het oog van de naald, toen Asser balverlies door Berkum werd omgezet in een tegenstoot. Chris van der Meulen mikte het leer echter net naast. Beide teams gingen met die 1-0 de kleedkamers in, ook omdat ACV-spits Marco van der Heide op slag van rust een grote kans onbenut liet.

Keerpunt

In het tweede bedrijf kwam in de 66ste het keerpunt in de wedstrijd. Na een overtreding binnen de beruchte lijnen moest ACV-middenvelder Steyn Strijker zijn tweede gele kaart incasseren (dus rood) en voltrok Van der Meulen vanaf de stip het vonnis: 1-1.

Met tien man kon ACV vervolgens geen vuist meer maken. Ook niet in de laatste minuut, toen een vrije trap van Hardijk invaller Arjen Hagenauw bereikte, maar diens inzet werd gekeerd door Berkum-doelman Huib Veurink.