Beker: Zevenklapper ACV, Achilles 1894 sneuvelt na penaltyreeks bij GRC

Assen - ACV is zaterdag doorgedrongen tot de laatste zestien in de strijd om de noordelijke districtsbeker. Op sportpark Catawiki in Assen had SVV ’04 geen schijn van kans: 7-1.

De gasten uit Schoonebeek (derde klasse zondag) werden door de zaterdag hoofdklasser in de eerste helft direct met de rug tegen de muur gezet. Al na vijf minuten was het raak, toen Arjen Hagenauw op aangeven van Ezra Schrijver de 1-0 binnenschoot.

En Hagenauw was op dreef. De aanvaller tekende een minuut later ook voor de 2-0 en was vervolgens dichtbij een glaszuivere hattrick, maar de paal stond tot twee maal toe een derde treffer in de weg.

De 3-0 kwam uiteindelijk van de voet van Justin Mulder, die een voorzet van Kevin Mennega binnentikte. Het was andermaal Hagenauw die nog voor rust voor de derde keer het aluminium raakte.

In het tweede bedrijf maakte Hagenauw dan toch zijn derde treffer (penalty, 4-0) en ACV maakte de zevenklapper vol door doelpunten van Steyn Strijker, weer Hagenauw en Koen Steg. Drie minuten voor tijd redde Rick Piek de eer voor SVV ’04: 7-1.

In de volgende bekerronde gaat ACV op bezoek bij Flevo Boys 2, dat zaterdag met 4-0 won van Noordscheschut.

Achilles 1894

Achilles sneuvelde zaterdag in het bekertoernooi, maar kon het veld van zondag eersteklasser GRC met opgeheven hoofd verlaten. De thuisploeg kreeg na een 2-2 eindstand de zaterdag derdeklasser uit Assen pas na een lange penaltyreeks op de knieën.

Achilles keek bij rust tegen een 2-1 achterstand aan, met een treffer voor de Assenaren van Leon Regtop. In de tweede helft bracht Evan Sturing Achilles naast GRC en moesten penalty’s uitmaken wie doorging naar de volgende ronde.

Er waren maar liefst 22 strafschoppen nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. En dat werd GRC, twee gemiste penalty’s werden Achilles uiteindelijk fataal.