'Volop bedrijvigheid rond TT Museum aan Brinkstraat in Assen'

Assen - Er wordt momenteel hard gewerkt om het voormalige pand van Club11 aan de Brinkstraat in Assen om te toveren in het TT Museum. Dat laat de stichting TT Museum weten na een periode van relatieve stilte rond het initiatief.

Om het gebouw met allerhande historische TT-attributen geschikt te maken voor een museum, moet er volgens de stichting nog wel heel wat gebeuren. ‘Er zijn tekeningen gemaakt voor de sloop van het binnen-gedeelte en er liggen tekeningen klaar voor de herbouw van het casco en de aanpassing van de entree. Daarbij wordt rekening gehouden met de ontvangst van mensen met een beperking. Ook de lift en de toiletgroepen zijn in kaart gebracht, zodat ook deze faciliteiten aangepast kunnen worden.’

Inrichting

Een gespecialiseerd bureau uit Assen is bezig met ontwerpschetsen voor de inrichting van het museum. Het gaat daarbij om aanpassingen van der verschillende ruimtes in het pand. De stichting: ‘In de eerste plaats de zaal op de begane grond, maar ook moet er een ontwerp komen voor de boven-ruimte.

De museum-initiatiefgroep gaat daarbij niet over één nacht ijs. ‘Er zijn diverse gesprekken gevoerd met deskundigen op museumgebied. Daarbij is advies ingewonnen bij onder meer het Drents Museum, personen uit het bedrijfsleven en mensen van het TT Circuit. Daarnaast is kennis vergaard via organisaties, die nauw betrokken zijn bij de binnenstad van Assen.

Doorrekening

Aan de hand van de ingeschatte sloopwerkzaamheden, de ontwerptekeningen en de schetsen voor een invulling van het museum wordt een globale doorrekening van de kosten gemaakt, aldus de stichting. ‘Verder wordt een reële inschatting van de exploitatiekosten gemaakt. Alles wordt binnenkort samengevat in een museum-/bedrijfs- en exploitatieplan. Zoals het er nu voor staat, is de vestiging van een TT Museum in Assen zeker haalbaar, maar de verwachting is dat de realisatie ervan niet eerder zal zijn dan in 2021.’

Tekst: Robbert Willemsen