Eerste editie ‘Wollig Landleven Fair’ in De Bonte Wever Assen

Assen - Alles op het gebied van wol, handwerken, lifestyle homedecoratie en streekproducten is op zondag 23 februari te vinden tijdens de eerste editie van de ‘Wollig Landleven Fair’ in De Bonte Wever te Assen.

Meer dan 70 standhouders presenteren daar hun producten, creaties en specialiteiten. Naantje Knit is een bekende uit de wol-wereld. Haar patronen en breiwerken zijn zeer geliefd. Wie gek is op breien, kan aanschuiven om haar technieken te leren en Naantje vertelt er graag van alles over. Ook kan men de kunst van het wol verven leren van Marijke Eering. En zo worden vele ambachtelijke technieken gepresenteerd door de diverse standhouders.

Kinderen

Speciaal voor kinderen van 6 tot 14 jaar is er op vier momenten op de dag een stokjes-weef-workshop, georganiseerd door de Handwerk-Vrijplaats. Er wordt eerst een verhaal verteld over diverse wol-ambachten en daarna weven de kinderen hun eigen stoere armband, met behulp van stokjes en hand gesponnen wol.  Deze gaat na afloop uiteraard mee naar huis.

Spinnen, breien en haken, iedereen mag meedoen en het eigen werkstuk mee naar huis nemen.  En verder is het voor de liefhebbers genieten om tussen al het moois door te lopen, variërend van kleding tot huisdecoraties en kunst, maar ook haarstyling, parfums, luxe horloges en decoraties voor in huis.

Streekproducten

Tevens staan er standhouders met streekproducten uit diverse locaties van het land, zoals bierbrouwerij De Elfen uit Assen, diverse Veluwse en Groningse streekproducten, theesoorten, wijnen, kaas uit diverse streken, jams en honingsoorten.

Wanneer: zondag 23 februari van 11.00 tot 16.30 uur

Waar: De Bonte Wever aan de Stadsbroek 17 in Assen

De entree bedraagt 3 euro p.p, kinderen tot 14 jaar gratis. Parkeren gratis.

Voor meer informatie: email: info@wolliglandleven.nl, website: www.wolliglandleven.nl