​Achilles 1894 moeizaam langs Avereest

​Assen – Achilles 1894 heeft zaterdag in de derde klasse D ook vv Avereest van zich afgeschud. Zij het met moeite, want op het eigen sportpark Marsdijk werd het een nipte overwinning: 2-1.

Achilles was vooraf gewaarschuwd. Hoewel de nog ongeslagen Asser formatie dit seizoen oppermachtig is, streed Avereest voor de tweede periodetitel in 3D. Vorige week speelde de ploeg uit Balkbrug nog gelijk tegen het sterke Hoogeveen, dus Achilles kon de borst natmaken.

Achilles kwam na 12 minuten in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door Nando Frans, maar drie minuten later stond het alweer gelijk: 1-1.

De thuisploeg moest tot in de tweede helft wachten eer de beslissing kon worden geforceerd. In de 55ste minuut kroonde Noël Bacuna zichzelf tot matchwinner door de 2-1 binnen te schieten, een stand die tot het einde op het scorebord bleef staan.

FC Assen

Struikelde FC Assen vorige week nog over de nummer laatst in de vijfde klasse F, Steenwijker Boys, dit keer won de ploeg van coach Harold van der Sleen wel van de nieuwe drager van de rode lantaarn. Sv Blokzijl werd in Assen verslagen met 4-0.

Nilaajan Nagulan opende in de eerste helft de score, waarna Thijs Brandhorst (2x) en Kaj Overbosch in het tweede bedrijf de eindstand bepaalden op 4-0.