ACV wint nipt van Purmersteijn

Assen – ACV blijft het goed doen in de hoofdklasse B. De Asser formatie zegevierde zaterdag bij Purmersteijn (2-3) en kwam in punten naast de nummer 2 van de ranglijst, Eemdijk.

Eemdijk struikelde zaterdag namelijk half over Flevo Boys (0-0), waardoor ACV en Eemdijk de tweede plaats wat punten betreft nu delen. Eemdijk heeft een iets gunstiger doelsaldo. Koploper is nog steeds Staphorst, dat met 2-0 won van De Dijk. De voorsprong op ACV en Eemdijk bedraagt vier punten.

ACV startte prima bij de nummer 14 van de ranglijst, al na vijf minuten in de eerste helft was het raak via Ezra Schrijver: 1-0. Purmersteijn scoorde vervolgens tegen (1-1),l maar de gasten kregen vier minuten later een uitgelezen mogelijkheid om weer de leiding te nemen. Matthijs Hardijk faalde echter vanaf de penaltystip.

Het was uitstel van executie. Weer Schrijver (mooie lob) en Daan Smit (kopbal) zorgden voor 1-3. De thuisploeg verkleinde nog voor rust de achterstand op 2-3.

En daarmee hadden beide ploegen ook meteen hun kruit verschoten. Hardijk raakte in de tweede helft nog wel de paal, maar het bleef tenslotte bij de 2-3 zege voor ACV.