Midwinterconcert Groot Mannenkoor in de Jozefkerk

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland geeft op zaterdag 29 februari een concert in de Jozefkerk in Assen. Het projectkoor is bezig met een ‘Muzikale Winterreis’ en steunt op een vaste kern van honderd zangers. Dirigent is Martin Mans.

Het vernieuwde repertoire dat de mannen in Assen ten gehore brengen bestaat uit onder andere uit: Auld Lang Syne, Coming home, Livin’humble, We are marching en de Vera Lynn Medley. De bewerkingen zijn door Mans zelf gearrangeerd. Aan het orgel en de piano zit Mark Brandwijk, die onder meer een improvisatie ten gehore brengt.

De projectbasis waarop dit koor werkt, biedt voor vele zangers ruimte om meer te zingen dan louter bij hun reguliere koor. De volgende muzikale reis van dit koor is een project rondom 75-jaar bevrijding.

Bevrijdings- en herdenkingsconcerten

Het 100-koppige Male Choir ‘Libertas’ uit Canada komt speciaal hiervoor naar Nederland en geeft tezamen met onder andere het Groot Mannenkoor Noord-Nederland een serie bevrijdings- en herdenkingsconcerten.

„Het nieuwe bevrijdingsproject is heel ludiek. We vormen met maar liefst vier mannenkoren een internationaal bevrijdingsmannenkoor en pakken de viering van de bevrijding groots aan”, zegt Mans.

Kaarten

Het concert in de Jozefkerk aan de Collardslaan 2A in Assen op 29 februari begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop bij de VVV (Markt 8-10) en te reserveren via www.martinmans.nl of 06-25391903.