LTC ruim langs DZOH, magere zege Achilles 1894

Assen – LTC heeft zaterdag in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse J DZOH voorlopig in de wachtkamer gezet. De ploeg van coach Mike Kelly won op sportpark De Hoogte van de ploeg uit Emmen met 5-0.

Met LTC en DZOH stonden de nummers 2 en 4 van het klassement tegenover elkaar. DZOH moest winnen om aansluiting te krijgen bij LTC, maar de Asser formatie sloeg die aanval op overtuigende wijze af.

De thuisploeg kwam al in de 12de minuut van de eerste helft op voorsprong. Marc Heerings stuurde Stefan Kuntz de diepte in, die alleen aangekomen voor de DZOH-doelman geen fout maakte: 1-0. Tien minuten later verdubbelde LTC de marge, toen Heerings zelf het leer fraai in de verre hoek draaide: 2-0.

Na een klein half uur ontsnapte LTC aan de aansluitingstreffer, toen de gasten een grote kans lieten liggen. Derhalve gingen beide ploegen rusten met een 2-0 stand.

In het tweede bedrijf maakte LTC het karwei af. Heerings stelde spits Imre de Jonge in staat de 3-0 te maken en nadat LTC-doelman Jelle van de Veen eerst nog een kopbal van DZOH onschadelijk had gemaakt werd Heerings binnen de beruchte lijnen neergelegd. Richard Mulder bleef koel vanaf de stip: 4-0. Met zijn tweede treffer van de dag bepaalde Mulder de eindstand op 5-0.

LTC nam door de zege de koppositie in 2J op doelsaldo over van Gramsbergen, dat verloor van De Griffioen. Domper op de Asser feestvreugde was het uitvallen van aanvoerder Raphael Tuankotta, die met een zware blessure naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daar werd geconstateerd dat zijn scheenbeen was gebroken. Tuankotta is daarmee voor lange tijd uitgeschakeld.

Achilles 1894

Achilles 1894, de fiere koploper in de derde klasse D, ging zaterdag op bezoek bij de rode lantaarndrager op de ranglijst, Fit Boys. In Beilen bleef de Asser formatie echter steken op een magere 0-1 overwinning.

Achilles zag al na vijf minuten in de eerste helft topscorer Romario Tjong-A-Sie met een blessure afhaken. Na ruim 20 minuten kwam Achilles op een 0-1 voorsprong door een treffer van Evan Sturing, maar daarmee bleken de gasten al hun kruit al verschoten te hebben. Het was genoeg voor de winst want de thuisploeg kon de hele wedstrijd geen vuist maken.

FC Assen

FC Assen, middenmoter in de vijfde klasse F, ging zaterdag verrassend met 3-2 onderuit bij de nummer laatst op de ranglijst, Steenwijker Boys.

FC Assen kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Noah van Emmerik en speelde ook goed, maar verzuimde vervolgens de marge te vergroten. Dat kwam de gasten duur te staan, Steenwijker Boys sloeg voor rust twee keer toe: 2-1.

In de tweede helft zorgde Anko van Delden voor de gelijkmaker, maar de thuisploeg hield de drie punten toch in Steenwijk: 3-2. 'Jammer, een onnodige nederlaag', aldus FC Assen-coach Harold van der Sleen. 'Maar ja, als je zelf de kansen niet afmaakt...'