ACV zet hekkensluiter Buitenpost opzij

Assen – ACV deed zaterdag wat het moest doen op bezoek bij de hekkensluiter in de hoofdklasse B, Buitenpost. De Asser formatie won met 2-4.

Een walk-over werd het weliswaar niet voor de nummer 3 op de ranglijst, maar ACV blijft zodoende wel in de race om het kampioenschap.

De ploeg van coach Fred de Boer was in de eerste helft al in de derde minuut gevaarlijk, een schot van Pascal Huser ging rakelings voorlangs. En nadat Daan Smit zijn inzet nog van de doellijn zag worden gehaald door Willem de Boer, was het na een klein half uur wel raak voor de gasten. Justin Mulder bediende Matthijs Hardijk op maat, die op zijn beurt voor de 0-1 zorgde.

Buitenpost kreeg enkele minuten later de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeboden, toen ACV-goalie Morten Otto de bal pardoes inleverde bij Joran Olijve, die vervolgens simpel kon scoren: 1-1.

De gasten namen nog voor rust echter een 1-3 voorsprong. Een corner van Ezra Schrijver belandde uiteindelijk bij Daniël Schans die de 1-2 binnentikte en op slag van rust strafte Schrijver een fout in de Buitenpost-defensie af: 1-3.

Dat bleek de genadeslag te zijn voor de thuisploeg, die Hardijk in de tweede helft 1-4 zag maken. Buitenpost zette via Robin Huisman de Jong nog wel het slotakkoord (2-4), maar de drie punten kwamen voor ACV niet meer in gevaar.

Omdat ook koploper Staphorst en nummer 2 Eemdijk hun wedstrijden zaterdag wonnen, blijft ACV voorlopig op de derde plaats staan in de hoofdklasse B.