LTC laat in topper zege glippen, winst pover Achilles 1894

Assen – De topper tegen de koploper in 2J, Gramsbergen, duurde zaterdag voor nummer 2 LTC een paar minuten te lang. De formatie uit Assen moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

In de directe confrontatie had LTC in Gramsbergen de kans om het gaatje op de ranglijst van drie punten  te dichten en zich naast Gramsbergen aan kop te nestelen. De Assenaren begonnen goed aan de partij en kwamen na ruim een half uur in de eerste helft op voorsprong. Imre de Jonge zag de Gramsbergen-doelman de bal finaal missen, zodat de LTC-aanvaller een vrije doortocht had naar een leeg doel: 0-1.

De thuisploeg ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar LTC-goalie Jelle van der Veen hield zijn domein tot aan de rust met enkele fraaie reddingen schoon.

In het tweede bedrijf zag het er lange tijd naar uit dat LTC drie punten uit het vuur zou slepen, maar vijf minuten voor het einde was het Rutger Dijk die ervoor zorgde dat de marge op de ranglijst tussen de nummers 1 en 2 op drie punten bleef staan: 1-1.

Achilles 1894

Koploper Achilles 1894 kreeg zaterdag in 3B de nummer voorlaatst van de ranglijst, SVN'69, op bezoek. Gezien de grote uitslagen die Achilles dit seizoen vaak neerzet werd ook nu een doelpuntenfestijn verwacht, maar dat bleef uit.

In een duel waarin Achilles matig acteerde won de Asser formatie wel. Romario Tjong a Sie (strafschop) zette Achilles in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, Sam Kuipers en Leon Hovenkamp zorgden na rust voor de uiteindelijke 3-0 overwinning.

FC Assen

De zaterdagvoetballers van FC Assen konden de knappe zege vorige week bij SVBS ’77 geen vervolg geven. Op sportpark De Hoogspanning was NKVV uit Dalerpeel na een 0-1 ruststand met 0-3 te sterk.