ACV schudt HZVV van zich af in titelstrijd na zege in Drentse derby

Assen - ACV heeft zaterdag in de titelstrijd in de hoofdklasse B goede zaken gedaan. HZVV werd in Assen in de Drentse derby verslagen met 2-0.

HZVV had tot voor zaterdag drie punten achterstand op ACV op de ranglijst. Winst zou de Hoogeveners naast de Asser formatie zetten. Zo ver liet ACV het echter niet komen.

Na de overwinning vorige week bij Eemdijk had de ploeg van coach Fred de Boer zich stevig op de derde plek genesteld in de hoofdklasse B, met koploper Staphorst nog steeds goed in zicht. En ACV hield die situatie door de zege op HZVV intact.

Al in de eerste minuten van de eerste helft kreeg ACV-spits Marco van der Heide twee goede mogelijkheden om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar Van der Heide moest tot ruim een half uur wachten eer de armen de lucht in konden. Hij krulde de bal fraai in de kruising: 1-0.

En op slag van rust was het Matthijs Hardijk, de matchwinner tegen Eemdijk, die HZVV-doelman Hidde Streutker omspeelde en de 2-0 tegen het net schoot.

In het tweede bedrijf kwam HZVV bijna op 2-1 toen ACV-goalie Morten Otto in de fout ging, maar Kelly Joao kon niet van het slippertje profiteren. De thuisploeg hield zodoende de 2-0 voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast. HZVV beëindigde het duel met tien man omdat Tim Riksman in de slotfase zijn tweede gele kaart – dus rood - moest incasseren.

Omdat Staphorst en Eemdijk zaterdag eveneens wonnen, bleef ACV op de derde plaats staan.