Boxing Academy Assen breidt aanbod KIDSboksen uit

Assen - Vanwege het grote aantal kinderen dat wil deelnemen aan het KIDSboksen bij Boxing Academy Assen wordt het aanbod van lessen flink uitgebreid.

Al een aantal jaren is er op de woensdag, donderdag en vrijdagmiddag KIDSboksen, een samenwerkingsprogramma van Boxing Academy Assen en Weerbaarheidscentrum Mental Progress. Een combinatie van boksen en weerbaarheidslessen, waar kinderen leren stevig in hun schoenen te staan, grenzen aan te geven en grenzen van anderen te herkennen.

Ook het onderling respect en onderwerpen als pesten komen aan bod. En natuurlijk het boksen. Kinderen wordt het boksen geleerd vanuit zelfcontrole. Ook op scholen worden de lessen als clinic aangeboden.

Door de uitbreiding van lessen is het de bedoeling dat elke middag gebokst kan worden. KIDSboksen is voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. De trainingen vinden plaats in de gym van Boxing Academy Assen in het Sport & Wellness Center Assen aan de Industrieweg. KIDSboksen wordt ondersteund door het Jeugd Sport en Cultuurfonds, Stichting Leergeld en Meedoenpremie van Werkplein Drentsche Aa in de vorm van vergoedingen voor mensen met een minimum inkomen.

Meer informatie over KIDSboksen is te vinden op www.kidsboksen.nl