B en W Assen louter positief over TT Festival 2019

B en W van Assen kijken louter positief terug op het TT Festival 2019. Het college spreekt in een evaluatie van een ‘’succesvolle editie’’ van het motorfeest dat voor het laatst vanuit de gemeente is georganiseerd.

Mede door de uitstekende weersomstandigheden trok het festival ongeveer 200.000 bezoekers. Daarmee werd aan de gestelde ambities voldaan. Het aantal incidenten was, in vergelijking met evenementen van gelijke omvang, relatief laag.

Aantal klachten over motorfeest bleef gelijk

Volgens B en W heeft de veranderde opzet van het festivalterrein hieraan bijgedragen. Het aantal klachten dat binnenkwam bij de gemeente bleef gelijk aan voorgaande jaren. De meeste klachten hadden betrekking op de bereikbaarheid.

College zoekt passende oplossing voor verkoop lachgas

Opvallend tijdens het motorfeest was het gebruik van lachgas. Ballonnen met lachgas waren bij diverse horecagelegenheden te koop. Het college spreekt van een landelijk probleem, maar is intussen wel actief op zoek naar maatregelen tegen de verkoop en het gebruik van lachgas.

De verduurzaming van afvalstromen krijgt dit jaar extra aandacht. Na afloop van het feest blijft veel afval - plastic, glas, blik - op straat en het festivalterrein achter. De nieuwe organisatie van het TT Festival, de Stichting TT Week Assen, pakt dit op en gaat samen met de gemeente op zoek naar mogelijkheden om de afvalstromen te verduurzamen.