Blues Instore & Afterblues 2020

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het traditionele bluesweekend in Assen, de Asser Bluesdagen. Traditie getrouw hebben we dan ook een instore bij ons op de muziekafdeling in Warenhuis Vanderveen. De laatste jaren beperkt zich dat niet meer één optreden, dit jaar hadden we er zelfs vier!

Het begon om half 2 met Rogier, Julia en Robert Jan van the Ramblin’ Boots. Met hun professionele country sound pakten ze iedereen in. Heerlijk dat enthousiasme, drie stemmen die prachtig mixen en songs die inmiddels ver over onze landelijke grens gespeeld worden. Genieten!

Daarna was het de beurt aan Roelof Meijeringh met Beau Veldkamp en Ruud. Roelof bewees z’n veelzijdigheid als gitarist door zangeres Beau te begeleiden in een fraaie set jazz en blues klassiekers, met Ruud op de contrabas. Beau was het stralende middelpunt door hun toffe begeleiding, wat een prachtige stem heeft deze jonge dame!

Om kwart over 3 ging Boaz Roelevink van start. Hij heeft een mooie hese stem die bij iedereen goed in de oren viel. Boaz zong naast eigen werk ook fraaie covers van onder anderen Chris Stapleton en Anderson East. Op Record Store Day komt Boaz weer bij ons.  Als laatste hadden we het super trio van bluesgitarist Danny Giles. Samen met drummer Pat Garvey en bassist Jon Chase verrasten deze mannen bijzonder aangenaam met geweldig spel, wat een ontdekking!

Daar heb ik de volgende dag nog verder van genoten tijdens de after-blues in café De Witte Bal. Naast eigen werk hoorden we ook nog eens twee nummers van Jimi Hendrix, Freddie King en tijdens het spel werd ook Led Zeppelin in het gitaarspel verweven. Het puike drumwerk van Pat maakte veel indruk, wat een subtiele beul! Danny is een machtige gitarist die ook met veel gevoel en expressie op z’n gezicht speelt. Als de mannen spontaan een jam doen, hoor je pas echt hoe goed en veelzijdig ze zijn. Het  bass-werk van Jon mag zeker niet onvermeld blijven.

Recensie van het album ‘More is more’ lees je eerdaags op onze Facebookpagina (cdvanderveen). Daar plaatsen we ook een gave live video.

Bluesstichting, bedankt voor weer een goed georganiseerd weekend met gave muziek. En natuurlijk hulde en dank aan het toegestroomde publiek!