LTC struikelt half over De Griffioen, Achilles 1894 geeft Hardenberg '85 pak slaag

Assen - LTC heeft zaterdag dure punten gemorst bij de herstart van de competitie in de tweede klasse J. Op het eigen sportpark De Hoogte kwam de Asser formatie niet verder dan 1-1 tegen middenmoter De Griffioen.

LTC schoot in de eerste helft goed uit de startblokken. Nadat Imre de Jong in de openingsfase nog stuitte op de Griffioen-doelman, was het na een klein kwartier wel raak. Een verre uittrap van doelman Jelle van der Veen werd vanaf de rechterkant door Richard Mulder gepromoveerd tot panklare voorzet voor  Stefan Kuntz, die de bal bij de tweede paal binnenschoot: 1-0.

Per Kirchhoff kopte vervolgens rakelings naast het doel, maar vlak voor de rust gaven de gasten uit Oosterwolde al een waarschuwing af toen het leer op de paal naast Van der Veen ketste.

In het tweede bedrijf zakte het spelpeil en was het De Griffioen dat twintig minuten voor tijd alsnog een punt veiligstelde. Het gat op de ranglijst tussen LTC en koploper Gramsbergen – dat met 5-1 won van DESZ - groeide daardoor naar drie punten.

Achilles 1894

Achilles 1894 ging zaterdag in 3D op bezoek bij Hardenberg ’85. De ongenaakbare koploper uit Assen had geen enkele moeite met de laagvlieger, die diep moest buigen: 1-8

Al na zes minuten in de eerste helft was het raak door een treffer van Evan Sturing, die even later tevens een schitterende Asser aanval beheerst afrondde: 0-2.  Hardenberg stribbelde vervolgens nog even tegen (1-2), maar nog voor rust werd het 1-3 door een doelpunt van Achilles-topscorer Romario Tjong a Sie.

In de tweede helft was er geen houden meer aan voor de thuisploeg. Achilles was heer en meester en liep via treffers van Leon Regtop, andermaal Sturing, Wouter van der Molen en twee keer Tjong a Sie naar een 1-8 overwinning.

FC Assen

De zaterdagvoetballers van FC Assen hebben op de ranglijst in 5F stuivertje gewisseld met de directe tegenstander van zaterdag, SVBS ’77. In Belt-Schutsloot wonnen de Assenaren met 2-3.

Met SVBS en FC Assen stonden respectievelijk de nummers 7 en 8 van de ranglist tegenover elkaar, met een gaatje van twee punten. FC Assen keek bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar boog die in het tweede bedrijf om in een zege.

Thijs Brandhorst zorgde voor de 1-1, waarna de thuisploeg weer de leiding nam. FC Assen toonde echter veerkracht en via treffers van Jarnick Arendsen en Camiel Sewuster (strafschop) gingen de drie punten alsnog mee naar Assen. Door de overwinning klom FC Assen over SVBS heen en bezet nu de zevende plek.