ACV-aanvaller Matthijs Hardijk velt koploper Eemdijk

Assen - ACV heeft zaterdag prima zaken gedaan in de hoofdklasse B. In Bunschoten-Spakenburg werd koploper vv Eemdijk met 0-1 verslagen, waardoor de Asser formatie nog steeds in de race is voor het kampioenschap.

Voor aanvang van de topper tussen de nummers 1 en 3 van de ranglijst bedroeg het gat tussen beide ploegen vijf punten. ACV mocht dus in elk geval niet verliezen om mee te blijven doen in de titelstrijd.  Maar daar hoefden de gasten, zo bleek al snel in de wedstrijd, amper bang voor te zijn, want Eemdijk liet geen moment zien waarom het de hoofdklasse B aanvoert.

Betere ploeg

Maar waar de ene ploeg het laat afweten, moet de opponent het aan de andere kant wél waarmaken. ACV was ook veruit de technisch betere ploeg en kreeg mogelijkheden om te scoren, maar haalde de trekker niet over.

De grootste kans in het eerste bedrijf was na 36 minuten. Een vrije trap van Matthijs Hardijk belandde op de paal, waarna Daniël Schans in de rebound de hoek voor het uitzoeken had. Schans koos echter het midden van het doel, waar Eemdijk-goalie Wouter Beukers stond om de inzet van Schans onschadelijk te maken.

Raak

De topper zakte vervolgens naar een bedenkelijk niveau en het publiek moest tot tien minuten voor tijd wachten op het volgende enerverende moment. Maar toen was het ook direct raak voor ACV. Na een slecht genomen vrije trap van Eemdijk kon ACV het leer naar voren lanceren, waar Hardijk al stond te wachten. De aanvaller ving de diepe bal op, liep de Eemdijk-verdediging aan gort, omspeelde keeper Beukers en schoof beheerst de  0-1 tegen het net.

Het bleek de genadeklap te zijn voor de thuisploeg, die na 80 minuten zuinig spelen niet meer het vermogen had om om te schakelen naar een slotoffensief.  

Staphorst

Staphorst profiteerde van de misstap van Eemdijk en nam na een ruimte zege op Purmersteijn de koppositie over in de hoofdklasse B. ACV heeft Eemdijk na de overwinning in het vizier en staat op vier punten afstand van Staphorst.